Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

Baia Mare Beach Handball Challenge are loc pe 20 și 21 august 

Baia Mare Beach Handbal Challenge

Pe 20 și 21 august Baia Mare va fi gazda unei competiții inedite, de handbal pe plajă: Baia Mare Beach Handball Challenge 2016.

Ce înseamnă un sport de genul beach handbal? Sau handbal pe plajă, în traducere liberă. Cel mai ușor de descris e folosind cuvinte precum distracție, spectacol, atmosferă incendiară și, bineînțeles, fair-play. Cu o istorie care datează de peste 20 ani și numeroase campionate organizate în toată lumea, acest sport și-a făcut intrarea și în Europa în anul 2000 când a fost organizat primul campionat european de Beach Handball în Gaeta, Italia. De atunci a avut loc o explozie a acestui sport în toată Europa, iar acum ajunge și la Baia Mare.

Ce aduce nou Beach Handballul? Este un sport care se remarcă atât prin energia jucătorilor și piruete spectaculoase, dar mai ales prin atmosfera relaxată datorată modului în care se desfășoară – pe plajă, sub soarele fierbinte, în timp ce muzica răsună în boxe.

Cui se adresează evenimentul? Competiția se adresează iubitorilor de handbal – amatori sau profesioniști – din toată țara, cu vârste începând cu 16 ani și va avea două categorii: feminin și masculin. De asemenea sunt așteptați în număr cât mai mare spectatori, suporteri, amatori de show sportiv și de relaxare. Singura cerință obligatorie este distracția. Te menții în formă în timp ce te distrezi cu prietenii pe plajă.

De unde a pornit ideea evenimentului? „Vinovatul” pentru acest eveniment este Tudor Marta – campion, câștigător al Cupei României și a Supercupei cu HCM MINAUR în 2014-2015. Născut într-o familie de handbaliști, Tudor a descoperit pasiunea pentru handbal de la o vârstă fragedă, demonstrându-și abilitățile de handbalist în cei 17 ani de când practică acest sport. Începând de la junioratul în cadrul CS MARTA și ulterior evoluând în cadrul echipelor U Transilvania – Cluj și CS Caras Severin, Tudor Marta a avut un parcurs frumos în handbalul românesc, în ultimii 2 ani reprezentând cu mândrie orașul natal.

Deși la nivel internațional, Beach Handball-ul este foarte cunoscut, în România este un concept nou, iar organizarea unui astfel de eveniment este o provocare personală pentru mine. De aceea anul acesta mi-am propus ca împreună cu Asociația DEIS și cu o echipa de voluntari să organizăm un eveniment care să rămână întipărit în mintea și inimile băimărenilor – cei mai mari fani ai handbalului – și de ce nu, să facem din acest eveniment o tradiție anuală.” spune Tudor Marta.

Care sunt condițiile de validare ale echipelor înscrise în competiție?
1. Completarea formularului de înscriere disponibil pe pagina oficială a evenimentului: www.facebook.com/BaiaMareBeachHandball
2. Echipa să fie alcătuită din 6-8 membrii cu vârsta minimă 16 ani.
3. Achitarea taxei de 20lei/membru.

Pentru detalii suplimentare Tudor Marta îți stă la dispoziție la numărul de telefon 0740 306 688 sau pe email, la adresa martatudormihai@yahoo.com.

Adaugă un comentariu