Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

Au mai rămas câteva zile până la cea de-a doua ediție Karpatia Horse Trials 

A început numărătoarea inversă pentru cel mai exclusivist eveniment hipic al anului: Karpatia Horse Trials, ediția a II-a, în perioada 9-11 octombrie, desfășurat pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova. Timp de trei zile, Domeniul Cantacuzino îi așteaptă pe pasionații de călărie, dar și iubitorii istoriei nobiliare din România să se bucure de eleganța echitației și de activitățile care vor reda viață Domeniului de 130 de hectare.

După succesul impresionant înregistrat anul trecut, Karpatia Horse Trials revine cu a doua ediție pe Domeniul Cantacuzino din Florești, la 80 de kilometri distanță de București. Centrul Domeniului este palatul Micul Trianon, cândva o bijuterie arhitecturală, concepută de arhitectul I.D. Berindey. Pentru a-i restitui strălucirea de altădată, Fundația Cantacuzino Florești a organizat vara aceasta un concurs de idei destinat exclusiv arhitectilor sau birourilor de profil, cu scopul selectării celor mai bune propuneri de intervenție pentru restaurarea, punerea în valoare şi refuncționalizarea Palatului „Micul Trianon”. Câștigătorii vor fi anunțați anul acesta, la finalul competiției ecvestre.

Karpatia Horse Trials cuprinde două tipuri de competiții oficiale: Concurs Complet Internațional si Concurs de atelaje cu doi și patru cai. La Concursul Complet Internaţional (CCI) vor lua startul trei categorii de concurenţi profesionişti: CIC 1*, CCI 2* si CCI 3*.

Principala noutate din 2015 este Concursul de trei stele (CCI 3*) care reprezintă o etapă calificativă pentru Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. Este singurul concurs de trei stele (3*) din România organizat în ultimii 12 ani şi are cel mai înalt grad de dificultate din ţară, la Probă Completă. Cu toate acestea, 9 cupluri călăreţ-cal, din țări precum Spania, Belgia, Italia, Marea Britanie sau India s-au înscris până acum pentru a participa la cel mai ridicat nivel al competiției de anul acesta.

KHT-Cross-country

Indiferent de categoria la care participă, concurenții profesioniști vor avea de parcurs în cele 3 zile, 3 probe. De la Dresaj (vineri, 9 octombrie) și Cross-Country (sâmbătă, 10 octombrie) până la Obstacole (duminică, 11 octombrie), acestea vor fi un adevărat deliciu pentru iubitorii de adrenalină, care vor urmări cu sufletul la gură mișcările de sincronizare ale calului și călărețului. Emoțiile cele mai mari vor fi în cadrul probei de Cross-Country deoarece obstacolele sunt fixe, masive, în teren variat, presupun sărituri peste buşteni, șanțuri, bazine cu apă și alte obstacole din lemn masiv. În funcţie de dificultatea clasei, timpul optimal pentru parcurgerea traseului variază între 6 şi 10 minute, distanţa traseului variază între 900 m şi 5700 m, iar numărul de obstacole naturale între 7 (la Debutanți/Novici/Copii) şi 36 (la CCI 3*).

Concusul de atelaje va fi deschis sâmbătă, când vor intra în terenul principal de concurs Atelajelele cu doi cai pentru Proba Combinată de maraton și conuri, și va continua duminică pentru Atelajele cu 4 cai. Toate probele însă se vor remarca prin eleganță şi vor pune în evidență armonia între cal și călăreț, un dialog special caracterizat prin încredere, precizie, suplețe.

Înscrierile pentru toate probele sunt deschise până pe 6 octombrie, iar participanții înscriși până în prezent provin din Marea Britanie, Italia, Spania, Belgia, India, Bulgaria, România. 40 de cai au fost înscriși deja pentru a participa la probele care formează Concursul Complet Internațional de 1, 2 si 3 stele. Arbitrii și oficialii prezenți la ediția 2015 sunt din Marea Britanie, Irlanda, Africa de Sud, Belgia, Bulgaria, România.

Acces:KHT2015-Harta
9 Octombrie – acces gratuit
10 și 11 Octombrie – accesul se face pe bază de bilet sau abonament
Copiii sub 10 ani au acces gratuit însoțiți de un adult.

Abonamente și bilete:
Achiziționate în avans, până la data de 8 octombrie 2015
Abonament (10 – 11 octombrie): 25 lei
Bilet pentru o zi (10 sau 11 octombrie): 15 lei

Bilete achiziționate după data de 9 octombrie 2015
Bilet pentru o zi (10 sau 11 octombrie): 20 lei
Abonament (10 – 11 octombrie): 35 lei

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la intrare sau on-line de pe site-ul www.bilete.ro și de la punctele de vânzare bilete.ro.

 

Adaugă un comentariu