Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

Anul acesta va avea loc cea de-a șaptea ediție a Cupei Hagi Danone 

cupa hagi danone

Cupa Hagi Danone, cea mai importantă competiție de fotbal din România pentru copiii de 10-12 ani își va desfășura în acest an cea de-a șaptea ediție. Ca în fiecare an, cele mai bune echipe școlare și cluburi de top din țară vor juca pentru șansa unică de a reprezenta România la Danone Nations Cup, “Mondialul puștilor”, competiție al cărei ambasador e Zinedine Zidane.

Sub sloganul “Crede în visul tău!”, Danone și Fundația “Gheorghe Hagi” îi învață pe tinerii fotbaliști bazele unei cariere de succes: un stil de viață sănătos, spirit fair-play și profesionalism.

Anual, 2000 de copii participă la Cupa Hagi Danone și până în prezent peste 15.000 de mici fotbaliști au trăit experiența competiției în România, iar cei mai norocoși dintre ei au devenit campioni naționali și au jucat pentru prima data în culorile țării lor la Finala Mondială Danone pe stadioane celebre ca Wembley sau Santiago Barnabeu.

În primă faza competiția care i-a lansat, printre alții, pe Gabi Torje și Ianis Hagi, va avea 4 etape zonale, la care vor participa echipele celor mai bune școli din acele regiuni, după cum urmează:

1. Etapa Zonală Pitești | Școala de Fotbal “Nicolae Dobrin” (26-27 martie)
2. Etapa Zonală Timișoara | Liceul cu Program Sportiv “Banatul” (2-3 aprilie)
3. Etapa Zonală Suceava | Stadionul “Areni” (16-17 aprilie)
4. Etapa Zonală București | Liceul cu Program Sportiv “Mircea Eliade” (13-15 mai)

Turneul Final al Cupei Hagi Danone se va ține la Academia Hagi din Constanța, între 25 și 29 mai. 6 școli și 6 cluburi vor juca pentru titlul de campioană a României. Pe lângă cele 4 câștigătoare ale fazelor zonale, două alte școli se vor mai alătura în turneul care poate trimite 12 tineri fotbaliști la întâlnirea cu marele Zidane – în urma rezultatelor obținute în anii anteriori, Liceul Teoretic “Eugen Pora” din Cluj-Napoca și Școala Gimnaziala “Liviu Rebreanu” din Târgu Mureș au câștigat biletele pentru marea finală națională de la finalul lui mai.

Cele 6 cluburi de fotbal care visează să ajungă la Paris cu puștii lor minune sunt C.S. Dinamyk Craiova, A.C.S. Kinder Sangeorgiu de Mureș, A.C.S. Luceafărul Drobeta Turnu Severin, C.S. Kinder Târgoviște si A.C.S. Viitorul Cluj, împreună cu gazda fazei finale, Academia Hagi.

cupa hagi danone

Câștigătoarea turneului final va fi desemnată campioana națională, iar cei 12 copii campioni vor îmbracă tricourile României în toamnă, la Danone Nations Cup, când vor juca la Paris pentru titlul suprem alături de alte 31 de mici naționale din toată lumea.

E deja al șaptelea an în care, împreună cu Danone, aducem mii de copii față în față cu o primă competiție la nivel profesionist, cu șansa unică de a juca pentru România de la o vârstă fragedă. Fiecare ediție ne-a arătat jucători din ce în ce mai buni care merită să ajungă, într-o zi, la echipe importante din România și din străinătate. Cupa Hagi Danone e doar începutul pentru ei. Noi le dăm startul și le explicăm copiilor pașii unui drum lung și sănătos în sport, iar ei vor alege felul în care vor continua acest drum.” a spus Gheorghe Hagi, Ambasadorul Cupei Hagi Danone.

Anul trecut, echipa Academiei Hagi a fost reprezentanta României la Cupa Națiunilor Danone, turneu ce s-a desfășurat în Marrakech, Maroc. Cel mai bun rezultat al nostru la turneul mondial s-a înregistrat în 2014, când tot echipa Academiei Hagi a reușit să termine competiția pe locul 6, fiind oprită doar de naționala care avea sa câștige trofeul, cea a Japoniei.

Adaugă un comentariu