Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

ALERGARE PRIN ISTORIE: ULTRA MARATONUL DAVA CORVINA DACICA 

16-ULTRAMaratonistul hunedorean Aristide “Aris” Necula va încerca să „unească” prin alergare trei puncte istorice importante din judeţ: Sarmisegetuza Regia, Castelul Corvinilor şi Cetatea Devei.

Cursa, demnă de un ultramaraton – aproximativ 90 de kilometri – va avea loc săptămâna viitoare, luni 27 august, şi are ca principal scop promovarea istoriei judeţului Hunedoara prin sport iar denumirea evenimentului este una cât se poate de sugestivă “Ultramaratonul Dava Corvina Dacica”. 16-SIGLA

Startul va avea loc dimineaţa la ora 08:00 din Sarmisegetuza Regia, iar sosirea este preconizată să aibă loc între orele 18:00 şi 19:00 pe Cetatea Devei. Pe traseu, Aris Necula (foto), va trece şi prin curtea exterioară a Castelului Corvinilor unde va face o pauză de hidratare înainte de a pleca spre Cetatea Devei undeva în jur de ora 16:00.

„Aris” a fost zilele trecute în recunoaştere pe traseu şi spune că este unul de vis.

“Lungimea totală a traseului se învârte undeva în jurul a 87 de kilometri. Voi avea foarte mult de coborât prin pădure de la Cetatea Sarmisegetuza Regia până la Călan pe unde estimez că voi trece în jur de ora 13:00 într-un decor natural foarte frumos. Îi aştept să mă însoţească pe traseu pe toţi amatorii de alergare şi de istorie, indiferent de distanţa pe care şi-au propus sau pot s-o alerge. Va fi ceva deosebit”, crede Aris Necula care va fi susţinut pe întreaga durată a cursei de Marius Dragomir, directorul Radioului “BIG FM” din Deva.

Cotidianul ZIARUL HUNEDOREANULUI şi postul local de televiziune HUNEDOARA TV sunt parteneri media ai evenimentului.

A transmis: Sami TAMAŞ
A consemnat: Daniel BOLOG

About the author: InfoPetrila

Radar sportiv hunedorean realizat cu sprijinul redactorilor de sport din presa scrisa a judetului Hunedoara. Webmaster – www.infopetrila.ro , site-ul comunității din orașul Petrila, Hunedoara. © Petrila, Daniel Petru Bolog.

Adaugă un comentariu