Tu faci știrile!|duminică, iulie 22, 2018

Academia Hagi, câștigătoarea Cupei Hagi Danone 2015! 

11393014-999813023376898-2430002985520323154-n

După două luni de competiţie şi 2000 de copiii participanţi, a şasea ediţie a Cupei Hagi Danone s-a încheiat luni, 1 iunie, pe terenurile Academiei “Gheorghe Hagi”, din Constanţa.

La Turneul Final desfăşurat între 29 mai şi 1 iunie au luat parte cele patru şcoli câştigătoare ale fazelor zonale şi opt cluburi invitate de către Fundaţia „Gheorghe Hagi”. În marea finală a micilor fotbalişti s-au întâlnit Academia Hagi şi Dinamo Bucureşti, echipe care au trecut în semifinale de Steaua Bucureşti şi Kinder Sangeorgiu de Mureş.

Academia Hagi a câştigat cu 5-0 finala cu Dinamo şi va reprezenta România în octombrie la Danone Nations Cup în Maroc. Este pentru al doilea an la rând când Academia Hagi câştigă Cupa Hagi Danone, după ce anul trecut puştii născuţi în 2002 au obţinut cea mai mare performanţă pentru România – locul 6 la Cupa Naţiunilor Danone din Brazilia.

La semifinalele şi finala din acest an, desfăşurate chiar de Ziua Copilului, a participat şi ambasadorul competiţiei, Gheorghe Hagi, care i-a urmărit şi încurajat pe tinerii fotbalişti.

Ca în fiecare an, am văzut meciuri frumoase şi copii talentaţi. Cupa Hagi Danone e doar începutul pentru ei. Îi aşteptăm să confirme şi să calce pe urmele marilor fotbalişti ai ţării.”, a concluzionat Gheorghe Hagi după încheierea finalei competiţiei.

În perioada Turneului Final, cele 12 echipe formate din câte 12 copii nu au învăţat doar spiritul fair-play-ului şi al competiţiei, dar au participat şi la o lecţie de nutriţie oferită de Danone, împreună cu nutriţionistul Cristi Mărgărit, unde au învăţat, într-un mod distractiv, de ce lactatele sunt atât de importante în alimentaţia unui sportiv de performanţă. La micul „atelier” Danone a participat şi ambasadorul Gheorghe Hagi, care i-a asigurat pe copii de importanţa unui stil de viaţă sănătos în cariera unui fotbalist.

 

Adaugă un comentariu