Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

„Abandonat pe Everest”, cartea care a inspirat filmul din 2015 

La 20 de ani de la catastrofa din mai 1996 de pe Everest, în care mai mulți alpiniști și-au pierdut viața încercând să ajungă pe vârf, Preda Publishing lansează cartea care a inspirat filmul “Everest” din 2015.

Abandonat pe Everest. Călătoria mea înapoi spre casă” este o carte scrisă de Beck Weathers împreună cu Stephan Michaud. Stephen G. Michaud a scris nouă cărți – ca autor sau coautor – printre care și The Evil That Man Do și The Only Living Witness.

În urma expediției de pe Everest din 1996, Dr. Beck Weathers, un renumit patolog din Dallas, Texas, și-a pierdut nasul, mâna stângă și o parte din mâna dreaptă din cauza degerăturilor. În completarea prestigioasei sale cariere medicale, Dr. Weathers a fost, timp de mulți ani, un orator motivațional foarte căutat, care a inspirat numeroase audiențe cu incredibila sa poveste despre supraviețuire și valoarea unei a doua șanse la viață.

Pe data de 10 mai 1996, nouă alpiniști și-au găsit sfârșitul într-o furtună îngrozitoare care a izbucnit pe crestele superioare ale Vârfului Everest, în Zona Morții. A doua zi unul dintre ei a primit o nouă șansă la viață.

Îmi amintesc vag evenimentele de pe 10 mai, frigul cumplit mă anesteziase și începusem să-mi pierd cunoștința. La momentul respectiv nu știam că sunt pe cale să cunosc pentru prima dată moartea.

Abandonat pe EverestÎn după-amiaza următoare, după o noapte și o zi petrecute afară, în cele mai aspre condiții imaginabile, pe când soarele cobora ușor spre linia orizontului, am revenit din morți. Am deschis ochii. Acesta este un mister, un miracol pe care încă nu am reușit să-l înțeleg, chiar și după atâția ani.

M-am ridicat cu greu în picioare, abia îmi păstram echilibrul. Eram pierdut. Eram aproape orb. Ambele mâini îmi erau înghețate. Fața îmi fusese distrusă de frig. Nu mâncasem nimic de trei zile. Nu băusem nicio gură de apă de două zile. Probabilitatea de a găsi Tabăra de Sus de unul singur era aproape zero.

Îmi amintesc că am început să merg dus de vânt, rugându-mă să fiu salvat dar înțelegând, treptat, că nu am nicio șansă să scap cu viață. M-am uitat în sus. Soarele se afla la cincisprezece grade deasupra orizontului, ceea ce însemna că într-o oră se va întuneca din nou, iar eu voi înghenunchia și voi lăsa frigul să mă învăluie pentru ultima dată.

Preda Publishing este o editură unică pe piața românească, dedicată în întregime sportului și aventurii. Editura propune publicului cărți inspiraționale, cu și despre sportivi celebri, exploratori sau oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare.

Secretele performanțelor sunt dezvăluite odată cu dimensiunea profund umană a personajelor: de la programele de antrenament și nutriție până la exercițiile de voință, de la eșecurile, temerile și obstacolele inevitabile la euforia victoriei.

Adaugă un comentariu