Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

A apărut primul ghid pentru învățarea tehnicii și tacticii jocului de baschet în fotoliu rulant 

”Ghidul pentru învățarea tehnicii și tacticii fundamentale a jocului de baschet în fotoliu rulant” este o lucrare în premieră pentru baschetul adaptat din România și aparține renumitului antrenor orădean de baschet Ioan „Puiu” Feflea. Lucrarea are ca beneficiar final echipa de baschet în fotoliu rulant ASP Oradea.

Ioan Feflea este lector univ. dr. la Universitatea din Oradea, Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, Departamentul de Educaţie Fizică, Sport şi Kinetoterapie, având ca discipline predate: tehnica şi metodica baschetului, perfecţionarea pregătirii sportive în baschet, antrenament sportiv pe ramură de sport-baschet precum și predarea în perioada 2000-2001 a disciplinei baschet la Facultatea de Educaţie Fizică din cadrul Şcolii Politehnice din Beja (Portugalia). Este de asemenea colaborator al echipei de baschet în fotoliu rulant ASP Oradea.

Acest ghid reprezintă un suport educațional modern și interactiv, ce va fi folosit pentru predarea tehnicii și tacticii fundamentale în jocul de baschet în fotoliu rulant și un prim pas în trecerea de la nivel de amator la cel profesionist.

De asemenea elaborarea unei metodologii de instruire folosită pentru pregătirea echipei de baschet în fotoliu rulant presupune parcurgerea unor etape de pregătire, iar respectarea acestora are menirea de a fi un ajutor in asimilarea cunoștințelor si deprinderilor necesare practicarii acestui sport.

În viitor acest ghid va putea fi folosit și de alți antrenori și tehnicieni pentru inițierea in acest sport și învățarea tehnicilor și tacticilor fundamentale. Ghidul apare sub egida Universității din Oradea , Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, Departamentul de Educaţie Fizică, Sport şi Kinetoterapie.

Adaugă un comentariu