Tu faci știrile!|joi, iunie 21, 2018

50 de ani cu Parcul IOR 

Parcul IOR din Sectorul 3 împlinește anul acesta 50 de ani! Construit în 1965 pe locul unei foste fabrici de cărămidă, Parcul IOR (al doilea ca suprafață din București) este astăzi unul dintre cele mai iubite și îngrijite locuri de agrement din Capitală; un loc îndrăgit de cei care fac sport în aer liber, de cei care au fost măcar la unul dintre evenimentele culturale organizate aici, dar mai ales de cei care au copii, împreună cu care vor să petreacă timp de calitate.

La 50 de ani de când au fost sădiți primii copaci, ne întoarcem în parc să plantăm! 50 de copaci vor prinde rădăcini duminică, de la ora 17.00, în Parcul Titan-Parcul Artelor, de către câștigătorii Crosului IOR 50. Concursul, realizat cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și în parteneriat cu Federația Română de Atletism, începe la ora 16.00, când lumea prezentă va fi împărțită în Copii, Adolescenți, Părinți și Bunici.

De la ora 18.00, are loc o întoarcere în timp, în anii `60 când s-a născut Parcul IOR, urmând să fie ascultată muzica acelor vremuri, în Concertul Extraordinar „Nostalgii” susţinut de Petre Geambaşu Show Band. Seara se va încheia cu un imens foc de artificii.

Cei care vor să știe mai multe despre cum a ajuns Parcul IOR să fie unul dintre cele mai frumoase parcuri din țară, pot afla tot duminică, vizitând Expoziţia în aer liber ”Istoria Parcului IOR”, unde cei foarte tineri vor descoperi atmosfera anilor ’60-‘70, iar părinţii şi bunicii pot retrăi anii tinereţii lor, într-un eveniment bazat pe conceptul regizoarei Alice Barb.

Înscrierile la Crossul IOR 50 se pot face până pe 23 octombrie pe www.ior50.ro sau chiar înainte de start, între orele 13.00-15.00. Evenimentul este organizat de Primăria Sectorului 3 şi Centrul Cultural Casa Artelor. Intrarea este liberă.

180x120mm flyer cros ior 50 VERSO

Adaugă un comentariu